Bli lika rik som Von Anka

Joakim von Anka är en rik karaktär i Kalle Anka serien. Han är mera känd som Farbror Joakim. Joakim von Anka är Kalle Ankas farbror, men även knattarna kallar honom för Farbror Joakim. Han är dock en sniken typ som ogärna delar med sig av sin enorma förmögenhet. Istället håller han den inlåst i en stor pengabinge som ständigt blir attackerad av maskerade bovar. Men hans kärlek till pengar gör honom till en värdig fiende, sällan låter han sig bli överrumplad.

Farbror Joakim brukar ta med Kalle Anka och knattarna på äventyr. Oftast involverar detta skatter och dyra föremål. Farbror Joakim själv ogillar att sätta livet i fara eller göra av med pengar så istället för att anlita andra så använder han sig av sin släkt. Äventyren är farliga och många, men Kalle och knattarna fortsätter ändå att hjälpa honom ur alla möjliga kniper – om något irriterade att ännu en gång ha blivit lurade med på ett livsfarligt äventyr.

Hur rik Joakim von Anka är är svårt att säga. Han benämns dock som den rikaste personen i hela Ankeborg och hans pengabinge har så mycket pengar att han kan simma i dem. Det går att säga att han är mer än några miljoner rik.

Har man inga rik farbror eller en brorson att utnyttja, men ändå vill bli rik som Farbror Joakim så finns det andra saker man kan göra. Man kan till exempel satsa på sin tur och spela hasardspel.

Hasardspel är spel på turen och går att spela om man är 18 år eller äldre. Är man yngre än 18 går det också att spela varianter av spelen, men dock utan pengar. Några populära hasardspel är poker, blackjack, roulette, craps och slots. Alla dessa spel kräver att man satsar pengar för att kunna vinna pengar, ju mer man satsar desto större vinst kan man få. Vissa spel som slots dock är oberoende av hur mycket du satsar, dock är vinstchanserna mindre. Vill du bli rik snabbt är slots rätt spel, men även poker är ett spel som samlar på sig stora jackpotter. Dock kräver poker några knep och tricks för att göra det möjligt att vinna. De andra spelen kan enbart spelas på turen. Har man lika bra tur som Alexander Lukas så kan man vinna miljoner på första försöket. Har man dock lika dålig tur som Kalle Anka kan det kräva flera försök för att man ens ska vinna något.

Idag kan du till och med spela dessa populära spel via din mobiltelefon och på så sätt kunna underhålla dig själv var du än befinner dig. Det du gör är att du besöker en casinosida i din mobila webbläsare eller laddar ner en applikation med spelen.