Håll dina tidningar i fint skick

För att kunna bevara ett bra skick på sina tidningar gäller det att man förvarar dessa på ett sätt där de får minimalt med slitage. Slitage kan ske på en mängd olika sätt, så det gäller att tänka till ur flera olika perspektiv. Man skulle till exempel kunna tro att i en kartong i ett förråd så ligger tidningarna säkert.

Men i dessa kalla och ibland fuktiga miljöer kan tidningarnas papper påverkas, vilket ger ett stort slitage på dem. Och att ha sina tidningar undangömda i en låda är kanske inte heller så roligt, då man gärna vill visa upp sin samling och göra den till en del utav sin inredning. För att göra detta finns det flera olika finurliga sätt och här nedanför tipsar vi dig om några olika.

Tidningsställ
Ett klassiskt sätt att förvara sina tidningar på är ett tidningsställ. Dessa finns utav en mängd olika modeller, där de antingen står placerade på golvet eller hängs upp på väggen. Dock låter dessa möbler inte dina tidningar att visas allt för mycket, men det finns en del varianter som gör det. Till exempel finns det speciella tidningsställ där man lägger sina tidningar med framsidan uppåt, så att tidningarna syns. Om man har en stringhylla som bokhylla hemma kan man till exempel köpa till ett tidningsställ som blir ett eget hyllplan, där man kan placera tidningar och byta ut dessa efter humör.

Rama in och häng upp
Serietidningar i sig är enligt många experter ren konst och därför bör de visas upp precis som detta. Ett sätt som du kan göra det på är att rama in dina tidningar och sedan hänga upp dessa i en snygg formation på en vägg. Till exempel kan du hänga bilderna på rad längs med väggen, eller låta en mindre väggyta täckas helt av bilderna. Det du får tänka på är att det inte går att rama in allt för tjocka tidningar.